Hoeve 't Klein Spermalie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed 't Klein Spermalie

Beschrijving

Zogenaamd 'T KLEIN SPERMALIE, zie geschilderd opschrift. Voormalige hoeve, heden horecabedrijf; heropgebouwd in de jaren 1920 in een historiserende bouwtrant, zie witgekalkte losse bestanddelen rondom een rechthoekig erf, typerende (zij)tuitgevels.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol

Aanvullende informatie

Op basis van gegevens uit het Provinciaal Archief West-Vlaanderen kan het ontwerp toegewezen worden aan Camille Van Elslande.

• DEGRAEVE M. 2011: Camille Van Elslande op alle fronten. Modern architecturaal denken in een traditionele context, onuitgegeven masterproef, Universiteit Gent, Vakgroep Kunstwetenschappen.