Burgerhuis Volière

Beschrijving

"VOLIÈRE". Villa in cottagestijl; vermoedelijk eenheidsbebouwing met verdwenen nummer 25 naar ontwerp van architect R. Lecomte uit 1925. Drie bouwlagen onder pannen zadeldak waarin dakkapel onder plat dak. Met schijnvoegen gecementeerd gevelparement; op plint beschilderd. Gebruik van gele sierbaksteen voor lisenen en bekronend rondboogfriesje; simili in banden en borstweringen. Driezijdige houten trapezoïdale erker waarboven rechthoekige erker met bekronend balkon met fraaie houten balustrade waarin zonmotief. Geprofileerde houten gootlijst, onderbroken door geknikt fronton met randlijst waaronder schijfvormig medaillon. Rechthoekige vensters met kleine roedeverdeling in bovenlichten; dito bovenlicht voor deels beglaasde en betraliede rondbogige paneeldeur.

• Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossiers, MI B 21, 1925.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol