Modernistisch burgerhuis

Beschrijving

Deels vrijstaand pand met laag ommuurd voortuintje; gebouwd in 1938 naar ontwerp van architect A. Vereecke (Middelkerke) en aanleunend bij de nieuwe zakelijkheid. Twee traveeën en twee bouwlagen onder plat dak, deels afgelijnd door zwarte geglazuurde pannen. Baksteenbouw: rood op zwarte plint; deels beraapt en witgeschilderd. Linker travee met doorlopende erker waaraan afgeronde balkonnetjes onder ruim overkragende en halfronde betonnen luifel. Rechthoekige en rondbogige vensters. Rechthoekige deur onder rechte luifel waarlangs links betraliede oculus met marien tafereel in glas in lood.

• Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossiers, MI B 47, 21.10.1938.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol