Appartementsgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Appartementsgebouw

Beschrijving

Winkelhuis met bovenliggende appartementen; naar ontwerp van architect Van Welden (Oostende) uit 1933 en aanleunend bij de nieuwe zakelijkheid. Twee traveeën en vier bouwlagen onder plat dak. Winkelpui met parement van zwarte en donkerbruin geglazuurde tegels waarboven donkergele baksteenbouw met gebruik van simili in aflijning van erkers, borstweringen en overkragende kroonlijst. Doorlopende driezijdige erker met bekronend en aanpalende balkons met geajoureerde borstwering met ruitmotief. Rechthoekige vensters met vernieuwd houtwerk; rechthoekige deur, deels beglaasd en met geometrisch traliewerk.

• Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossiers, MI B 35, 14.11.1933.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol