Hotel Pension Atlanta

"HOTEL PENSION ATLANTA" confer typerende belettering in de borstwering.

Hoekpand naar ontwerp van architect A. Vereecke (Middelkerke) uit 1937; aanleunend bij nieuwe zakelijkheid. Gele baksteenbouw van vier bouwlagen onder plat dak. Gebruik van zwarte siertegels aan plint, onderdorpels en voor aflijning van oculi en dakrand; gecementeerde borstwering aan brede erker en voor bovendorpels van rechthoekige vensterregisters.

Typerende afgeronde gevelvlakken en erkers onder meer markante hoekerker, doorlopend over verdiepingen en geflankeerd door oculi. Zijgevel met rechthoekige deur waarlangs links twee betraliede oculi; bewaarde houten vleugeldeur met rondbogige beglazing. Bewaarde sobere houten bordestrap met zenitale verlichting.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, archief nummer 1811.
  • Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossiers, MI B 43, 05.03.1937.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol