Hotel Astoria

Beschrijving

"ASTORIA". Hotel in Anglo-Normandische bouwtrant, heropgebouwd in 1921 naar ontwerp van architect Desiré Vereecke (Middelkerke). Hoekpand van twee + zes traveeën waartussen afgeschuinde hoektravee; vier bouwlagen onder leien zadeldak, deels als ruime dakkapel aangepast tot bijkomende verdieping. Aangepaste begane grond waarboven bepleisterd en roze beschilderd gevelparement. Anglonormadische stijlkenmerken zoals pseudo-vakwerk in borstweringen en onder op fijne modillons overkragende dakrand; gesuperposeerde driezijdige erkers onder korte leien luifels; rechthoekige vensters; verzorgd houtwerk onder meer in borstweringen van balkons en deurvensters en kleine roedeverdeling in bovenlichten. Hoektravee volgens bouwplan met thans verdwenen spitsbekroning; deurtravee rechts met deels beglaasde vleugeldeur onder afgesnuite topgevel.

Toestand van dit pand in najaar 2003: gesloopt.

• Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossiers, MI B19, 1924.