Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis

Beschrijving

Winkelhuis, heropgebouwd in jaren 1920. Dubbelhuis van twee à drie traveeën; verhoogde begane grond, entresol en één bouwlaag onder zadeldak (nok evenwijdig met straat, mechanische pannen) waarin breed dakvenster. Arduinen plint waarboven gevelparement van rode baksteen, verlevendigd door witbeschilderde simili aan erker, balkon en vensteromlijstingen. Houten gootlijst op uitgelengde klossen. Entresol met rechts rondbogig deurvenster met balusterborstwering; verdieping met driezijdige houten erker met rechthoekige vensters; rechts aansluitend balkon. Rond- en korfbogige vensters. Rechthoekige deur; aangepaste garage links.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol