Klooster met school

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Klooster met school

Beschrijving

Voormalig klooster met school, heden restaurant met verkoopzaal. Complex van gele baksteen onder onderbroken zadeldaken (Vlaamse pannen); bestaande uit een centraal dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën, een laag nutsgebouwtje links en een klassenvleugel rechts heropgebouwd naar ontwerp van architect T. Raison (Brugge) van 1920. Verzorgde wederopbouwarchitectuur onder meer getypeerd door: overkragend rondbogenfries; rechthoekige kruiskozijnen met kleine roedeverdeling en luiken verdiept in korfboogomlijstingen; korfboogdeur met rechthoekig bovenlicht; rondboognis met Mariabeeld; zijtuitgevels met muurvlechtingen. Klassenvleugel: gesloten gevel geritmeerd door steunberen.

• Algemeen Rijksarchief Brussel, DVG, 3311.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol