Pastorie Onze-Lieve-Vrouw Visitatieparochie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

Beschrijving

Pastorie, heropgebouwd in 1920 naar ontwerp van architecten C. Pil & H. Carbon (Oostende). Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Baksteenbouw met in- en uitspringende gevelpartijen met neo-Vlaamserenaissance-invloeden confer tuitgevels met schouderstukken en aandaken waarin vlechtingen, monumentale schouwen, rechthoekige vensters met kleine roedeverdeling, verdiept in korfboogomlijstingen onder meer opgevat als Brugse travee; witgeschilderde afzaten; blinde oculi in zijgevel. Verdiepte middentravee waarin rondbogige deurnis. Klein voortuintje, afgeboord door geajoureerd muurtje.

• Algemeen Rijksarchief Brussel, DVG., nummer 9406.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol