Mechelhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Mechelhof

Beschrijving

Mechelhof, confer naambord. Historische hoeve afgebeeld binnen een ruime rechthoekige omwalling op de Ferrariskaart (1770-1778); op 19de-eeuwse militaire stafkaarten aangeduid als "Mechelhof Ferme". Resten van omwalling ten zuiden en ten westen.

Heden sterk verbouwde hoeve met L-vormige opstelling van de gebouwen rondom een deels met gras begroeid erf met centrale putvaalt. Langgestrekt boerenhuis en stal en schuurvleugel respectievelijk ten noorden en ten westen. Laatstgenoemde gedateerd door middel van jaarsteen 1903.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol