Bunkerhoeve

Beschrijving

"BUNKERHOEVE", benaming verwijzend naar bunker gelegen ten noordwesten. Hoeve met lage, witgekalkte en verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen (Vlaamse) zadeldaken U-vormig en gesloten opgesteld rondom een erf met centrale bakstenen putvaalt; toegankelijk via geasfalteerde erfoprit aan zuidzijde. Ten westen, resten van omwalling. Ten noorden en oosten, wilgenrij.

Ten zuiden, boerenhuis uit de 18de eeuw van één opkamertravee + vier traveeën onder onderbroken zadeldak met rechts dakschild zie haakse aanbouw. Rechthoekige muuropeningen; deur verdiept in korfboogomlijsting. Achtergevel. Rechthoekige kelderopening voorzien van tralies; erboven getoogd opkamervenster. Linker zijgevel voorzien van steunberen en een rechthoekig keldergat verdiept in rondboognis.

Ten oosten, stal met schuurgedeelte; laatstgenoemde deels herbouwd na stormschade in 1990. Uit het dak uitstekende rechthoekige schuurpoort. Ten noorden, stalvleugel. Bakhuis, ten oosten.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol