Arbeiderswoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoningen

Twee lage arbeiderswoningen; nummer 82 thans postgebouw.

Enkelhuizen in spiegelbeeldschema onder doorlopend zadeldak (Vlaamse pannen). Vermoedelijk oudere kern uit het derde kwart van de 19de eeuw. Parement van witte siertegels afgewisseld met donkere voor plint, banden en strekken van de getoogde muuropeningen; betegeld puilijstje met florale motieven. Recente dakvensters. Gecementeerde rechter zijgevel.

Nummers 8, 18: gelijkaardige gevelparementen.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol

Aanvullende informatie

Het rechtse pand (nummer 82) van het oorspronkelijke ensemble (nummers 82-84) werd ingrijpend aangepast, waardoor de erfgoedwaarde ervan verloren ging. Ook het dak werd vernieuwd. Het parement in witte siertegels van nummer 84 bleef wel herkenbaar bewaard.