Rij arbeiderswoningen in eenheidsbebouwing

Beschrijving

Rij van drie arbeidershuizen in eenheidsbebouwing, gelegen aan de zuidzijde van de smalle voetgangerswegel tussen de Achter- en Lepelstraat. Volgens de gegevens uit het kadasterarchief opgetrokken in 1927 (registratie in 1928). Arbeiderswoningen van anderhalve bouwlaag en elk twee traveeën. Rode baksteenbouw onder doorlopend pannen zadeldak. Gebruik van witgeglazuurde baksteen voor de lekdrempelversiering en de lijsten boven de segmentboogvormige openingen. Doorgetrokken bakstenen onderdorpel op de verdieping. Gecementeerde plint met spiegelpanelen en accoladeboog onder de vensters. Bewaard houtwerk, onder meer brede vierdelige benedenramen. Toegangsdeuren met geprofileerde tussendorpel en bovenlicht.

Auteurs: Verbeeck, Mieke