Villa à mon étoile

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa à mon étoile

Beschrijving

Appartement met souterrain "VILLA/ A MON ETOILE" in het fronton boven de deur, volgens kadastergegevens uit het begin van de 20ste eeuw. Baksteenbouw van drie bouwlagen en twee/een traveeën onder plat dak. De brede kroonlijst, zoals te zien op een oude foto, is verdwenen. Neoclassicistische gevel met parement in witte baksteen boven een blauwhardstenen plint en zware cordons, gebruik van simili voor de omlijstingen met guirlandes, lovertakken, uitgewerkte sluitstenen, pilasters, diamantkoppen en consoles. Rechthoekige deur onder rondbogig fronton en rondbogig bovenlicht in een geprofileerde omlijsting met gestrekte uiteinden en onderdorpel steunend op consoles. Brede korfbogige deurvensters op de verhoogde begane grond en de verdieping met balkons, de gietijzeren balustrades zijn vervangen, zie huidig. Entablement bekleed met blauwe hardsteen (?).

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia