Villa Raymond en Villa Roger

Beschrijving

Voormalige garage met twee bovenliggende woonsten zie bouwaanvraag van 1925 en ontworpen door architect Jules Heyneman (Knokke), zogenaamd "VILLA RAYMOND" en "VILLA ROGER" zie opschriften boven de deuren. Oranje baksteenbouw van twee bouwlagen onder plat dak. Symmetrisch opgebouwde, historiserende gevel met militaire allures door de gekanteelde borstwering en het hoger opgaand middenrisaliet als suggestie van een poortgebouw. Deze laatste wordt geflankeerd door pilasters op sokkels en heeft een uitkragende bovenbouw geaccentueerd door hoekpijlers versierd met blindnissen. Muuropeningen met verschillende boogvormen. Korfbogen bij de drie centrale poorten, rechthoekig bij de flankerende deuren, rond- en segmentboog bij de vensters op de verdieping. Twee uiterste poorten onder I-balken, deuren en vensters onder betonnen latei. Bewaard schrijnwerk met kleine roedeverdeling bij de bovenlichten. Achter de linkerpoort is een elektriciteitscabine ondergebracht.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1925.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia