Meubelmakerij Lierman

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Meubelmakerij Lierman

Beschrijving

Voormalige meubelmakerij Lierman in 1921 ontworpen door architect Charles Apel (Wenduine). Baksteenbouw van twee bouwlagen onder plat dak, grijsbeschilderde bepleisterde eclectische gevel met imitatievoegen. Symmetrisch uitgewerkt onder rondbogig fronton met geprofileerde kroonlijst op tandlijst en gestrekte uiteinden met gestileerde voluten. Boogveld met verdiepte panelen en centraal het opschrift "MAISON LIERMAN/ AMEUBLEMENT". De panelen en korfboogvormige boogvelden op de verdieping zijn rijk versierd met guirlandes en florale motieven. Op de begane grond twee rechthoekige poorten (garages) geflankeerd door segmentboogdeuren met beglaasde deur met ovalen bovenlicht. Brede strekken, bij de deuren met ovalen sluitsteen. Op de verdieping centraal twee rechthoekige gekoppelde deurvensters geflankeerd door smalle vensters onder bovendorpels geaccentueerd door tandlijstjes.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1921.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia