Villa Rozendal

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Rozendal

Beschrijving

Villa "Rozendal" zie verdwenen opschrift, in 1933 ontworpen door architect René Derleyn (Wenduine), gelegen in een ruime omhaagde tuin. Witbeschilderde baksteenbouw met modernistische inslag van twee bouwlagen onder plat dak. De brede rondboogdeur is toegankelijk via een bordestrap leidend naar de verhoogde begane grond. Rechts een oplopende driezijdige erker met aansluitend balkon, laatst genoemde tevens dienend als luifel voor de inkom. Voorts eenvoudige, rechthoekige vensters, bewaard schrijnwerk. De tuin is van de straat afgescheiden door witbeschilderde muurtjes onder betonnen dekplaten.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1933.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia