• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerwoning in de rij met voormalige handelsfunctie zie het opschrift "BIERES/ EAUX MINÉRALES/ M. BERTEM" op het fronton bovenaan de gevel. Vermoedelijk een ontwerp van architect Charles Apel (Wenduine) uit de jaren 1920. Heden in gebruik (samen met nummer 20) als brandweerkazerne. Dubbelhuis van drie bouwlagen en drie traveeën onder plat dak. Bepleisterde en beigebeschilderde voorgevel boven een grijze plint, imitatievoegen, doorlopende lijsten en blauwhardstenen kordons. Hoger opgaande zijrisaliet uitlopend op fronton geflankeerd door pilasters versierd met florale motieven, rechts een aansluitende opengewerkte balustrade op tandlijst. Rechthoekige muuropeningen met afgeronde bovenhoeken en verdiepte borstweringen. Op de eerste verdieping een driezijdige erker op console en met bekronend balkon, twee deurvensters met ijzeren balustrade.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia