Modernistische winkel

Beschrijving

Beeldbepalend vrijstaand winkelhuis op de hoek met de Ringlaan, ontworpen door architect J. Cauwe (Brugge) in 1937 in pakketbootstijl. Voormalige Laiterie/Cremerie, later uitgebaat als benzinestation waarvoor aan de kant van de Ringlaan de nodige infrastructuur werd bijgebouwd. Oranje baksteenbouw van drie bouwlagen gecombineerd met witbepleisterde vlakken. Driedimensionaliteit door uitspringende gevelvlakken, bijna gevelbrede, afgeronde balkons en uitlopende muurdammen op de hoeken. De afgeronde zuidoosthoek is bovenaan bekleed met blauwe tegels. Rechthoekige muuropeningen van verschillende grootte en patrijspoortjes, rondboogdeur en garagepoort onder brede luifel met bewaard schrijnwerk. Aan de kant van de Ringlaan is de tuin vervangen door de oprit van het voormalige tankstation. Leegstaand. Gesloopt voorjaar 2012.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1937.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia