Neoclassicistisch hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis op de hoek met de Zeevillalaan, wellicht daterend uit het begin van de 20ste eeuw. Dubbelhuis van drie bouwlagen onder schilddak (blauwe, Vlaamse pannen). Neoclassicistische, witbepleisterde gevels boven een grijs beschilderde, blauwhardstenen plint. Voorgevel met bijna gevelbreed risaliet, kordons en gevelbrede cartouche. Rechthoekige muuropeningen, bovenlichten op de bovenbouw met geprofileerde omlijsting en diamantkoppen als sluit- en aanzetsteen. Gietijzeren balkons op de eerste verdieping ook bij de zijgevel en lagere aanbouw.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia