Burgerhuis Welcome

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis Welcome

Beschrijving

Rijhuis, zogenaamd "Welcome" eventueel met voormalige horeca- of winkelfunctie, volgens kadastergegevens daterend van circa 1935. Bakstenen diephuis van twee bouwlagen en twee traveeën onder afgewolfd zadeldak (mechanische pannen). Voorgevel in Anglo-Normandische stijl met geelbeschilderd parement boven een blauwhardstenen plint. Op de begane grond en verdieping bijna gevelbrede vensterzones onder houten lateien. Op de begane grond zijn deur- en vensterpartij afgescheiden door een houten stijl, blauwhardstenen buitentrapje. Voorts op de verdieping een tweezijdige, pittoreske erker onder tentdak (leien) rustend op een schoorstuk versierd met een gebeeldhouwd hoofdje. Bovenbouw met pseudovakwerk rustend op houten consoles. Grotendeels vernieuwd schrijnwerk naar oud model.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia