Woning Mon Caprice

Beschrijving

Woning in art-decotraditie, gebouwd in 1929 naar ontwerp van architect Speybrouck als "Le Coccinelle", heden "Mon Caprice" (zie opschrift). Volgens bouwaanvraag ééngezinswoning met centrale garage; uitgevoerd of later aangepast als tweegezinswoning met garage in linker aanbouw in dito bouwtrant. Vijf traveeën en drie bouwlagen onder plat dak. Bepleisterd en witbeschilderd gevelparement. Centraal afgeronde erker met huisnaam, op kubistisch kraagstuk. Geknikte borstwering waarin florale motieven, evenals in casementen en onder erker. Rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde bovenhoeken.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1929.

Auteurs: Huys, Martine