Burgerhuis Le Gai Soleil

Beschrijving

Cottage met Anglo-Normandische inslag van 1910, zogenaamd "Le gai soleil" zie verdwenen opschrift boven de deur. Baksteenbouw van drie bouwlagen onder mansardedak (mechanische pannen en leien) met klimmende dakkapel. Parement in gele baksteen boven een blauwhardstenen plint in breuksteen en verlevendigd met witbepleisterde, doorlopende banden. Linkertravee uitlopend op een uitkragende dakkapel onder geknikt zadeldak met dakspant en met pseudovakwerk. Driezijdige erker op de verdieping met (nieuw) bekronend balkon. Rechthoekige muuropeningen met beluikte vensters en gedeeltelijk bewaard schrijnwerk met kleine roedeverdeling. Pittoreske luifel boven de deur met zadeldakje met houten spant op consoles.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1910.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia