Villa Eugenie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Eugenie

Beschrijving

Winkelhuis uit het begin van de 20ste eeuw, "VILLA EUGENIE" zie opschrift boven de deur. In 1922 met een bouwlaag verhoogd. Baksteenbouw van drie bouwlagen en twee traveeën boven een blauwhardstenen plint en onder pseudomansardedak (leien) met dakkapel onder lessenaarsdak. Recent beschilderde gevel met doorlopende banden. Invloed van de cottagestijl bij de linkertravee zie de erker, houten balkons en het pseudovakwerk onder de afgewolfde topgevel. Korfboogvormige (bij de winkelpui) en getoogde muuropeningen met paarsbeschilderde hoekblokken en strekken.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1922.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia