Herberg

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg

Beschrijving

Voormalige herberg zogenaamd "De Snoek" langs de straat gelegen aan de rand van de bebouwde kom. In 1895 wordt de weg heraangelegd. De bouw van het huis, ingeplant vóór een oude bocht, wordt door het kadaster geregistreerd in 1901. De uitbreiding rechts dateert van circa 1904. Dubbelhuis van anderhalve bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Voorgevel met witte cementpleister boven een gepekte plint, doorlopende siergroef ter hoogte van de onderdorpels. Getoogde muuropeningen en beluikte vensters. Voor het huis ligt een brede kasseistrook.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Vlissegem, 1895/3, 1901/3, 1904/10.
  • Vlissegem een 1000-jarige geschiedenis: van Scamel Weeke tot SunParks De Haan, Beernem, 2006, p. 177.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia