Huis Schuurhoven

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Schuurhoven

Beschrijving

Beeldbepalend dubbelhuis vlakbij de kerk "SCHUURHOVEN", zie houten uithangbord. Onderpastorie (voormalige?) van de Sint-Clemenskerk, volgens kadastergegevens gebouwd circa 1869 door de kerkfabriek van Klemskerke. Bruine, verankerde baksteenbouw van twee bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). Bepleisterde en witbeschilderde gevel boven een grijze plint. Rechthoekige muuropeningen, vensters met grote roedeverdeling en grosso modo bewaard schrijnwerk. Links aansluitende tuinmuur van de voormalige pastorie (zie Clemensstraat nummer 8).

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1869/3.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia