Gemeentehuis van Klemskerke

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis zie gietijzeren gevelopschrift, gebouwd in 1953. Volgens gevelsteen ontworpen door "LEON IDE ARCHITECT" en gerealiseerd door "A. LUST AANNEMER". Enkelhuis van twee bouwlagen in lichtbruine baksteen boven plint in simili en onder tentdak (zwarte, Vlaamse pannen). De gevel wordt geritmeerd door een brede deurtravee links en rechts quasi aaneengesloten rechthoekige vensters met kleine roedeverdeling, op de begane grond onder doorlopende kroonlijst. Op de borstwering van de verdieping een bas-reliëf met wapenschild van de gemeente Klemskerke en drie vlaggenmasthouders. Brede (vernieuwd), omlopende dakgoot.

• MONTEYNE G., VANDAELE R., 't Blekt lijk Klemskerke tegen 't ongeweerte! Een duizendjarige dorpshistorie, Beernem, 2003, p. 27.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia