Burgerhuis Riant Logis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis Riant Logis

Beschrijving

Halfvrijstaande beletagewoning boven een garage zogenaamd "RIANT/ LOGIS" zie opschrift op de bow window. Volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1933 door Paul Depiesse, een geneesheer uit Brussel. Baksteenbouw van vier bouwlagen onder plat dak. Voorgevel met parement in rode baksteen gecombineerd met witte bepleistering bij de oplopende bow window met bekronend balkon met houten balustrade, en doorlopende banden. Deur toegankelijk via een buitentrap met buisleuning. Rechthoekige muuropeningen met bewaard schrijnwerk, klein roedeverdeling in de bovenlichten en brede kroonlijst op klossen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Vlissegem, 1932/6.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia