Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa gelegen in een ruime tuin, volgens kadastergegevens circa 1938 gebouwd, wellicht als vakantiewoning, door Maurice Van Temsche, geneesheer uit Ukkel. Witbeschilderde, lage en verankerde (sierankers) baksteenbouw boven een gepekte plint onder steile zadeldaken (Vlaamse pannen) met dakkapellen onder sleepdaken. Regionalistische inslag, zie tuitgevels, steunberen, getrapte schouderstukken en consoles. Rechthoekige muuropeningen onder latei en getoogde ontlastingsboog. Gedeeltelijk bewaard schrijnwerk met kleine roedeverdeling en deels met luiken. De tuin is van de straat afgescheiden door lage, bakstenen muurtjes onder ezelsrug.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1938/32.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia