Hoekhuis Au Louvre Bazar

Beschrijving

Beeldbepalend hoekpand met Normandische inslag bij de Stationsstraat, voormalige "Au Louvre bazar", volgens kadastergegevens gebouwd circa 1912 door Camiel De Jaegher, een koopman uit Klemskerke. Winkelhuis van drie bouwlagen met uitgebouwde hoektravee onder zadeldak (mechanische pannen) met wolfseind en dakkapellen. Gevels in gele baksteen gecombineerd met rode baksteen voor de doorlopende banden en strekken van de segmentboogvormige muuropeningen. Gebruik van blauwe hardsteen voor de plint en de hoekportiek met Dorische zuilen en bordestrap. Pseudovakwerk bij de oplopende erker op de hoek boven de portiek en gevelvlakken met aansluitende dakvensters aan de zijgevels. De hoektravee wordt bekroond door een driezijdige belvedère onder een tentdak. Op de verdiepingen deurvensters met houten balkons. Bewaarde kroonlijst op klossen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1912/4.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia