Modernistisch burgerhuis

Beschrijving

Rijwoning met voortuin volgens kadastergegevens gebouwd circa 1938. Asymmetrisch opgebouwde baksteenbouw boven een witbepleisterde plint afgeboord met een cordon en onder platte daken met brede dakranden. Modernistische gevel met breder linkerdeel van drie bouwlagen en hoger opgaand middendeel bekroond met trapje en flankerende pijlers. Parement in oranje baksteen (streklagen) gecombineerd met gele baksteen voor de lisenen en de vensteromlijstingen. Lager en smaller aansluitend rechterdeel en tegen de voorgevel een driezijdige erker onder doorlopend balkon met contrasterende witte bepleistering. Rechthoekige muuropeningen onder strekken en met gedeeltelijk bewaard schrijnwerk. Deur in verdiepte nis onder een betonnen luifel. Voortuin van de straat afgescheiden door een bakstenen muurtje gevat in vierkante witbepleisterde pijlers.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1938/33.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia