Hotel du Coq

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hotel du Coq

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Ensemble van vakantiewoningen

Beschrijving

Circa 1912 opgericht in opdracht van Charles Sandelez uit Klemskerke als "Hotel du Coq/ café restaurant". Volgens een oude foto oorspronkelijk met voortuin. Nu onder meer in gebruik als apotheek. Baksteenbouw van vier bouwlagen en vier traveeën onder overstekend zadeldak (mechanische pannen) op houten modillons. Parement in geeloranje baksteen boven een bepleisterde en grijsbeschilderde plint. Vooruitspringende, centrale uitlopende ingangstravee onder zadeldak met wimberg op houten consoles. Gedeeltelijk aangepaste begane grond onder doorlopende luifel (leien) op houten modillons. Rond- en korfboogopeningen, hoofdzakelijk deurvensters met houten balkons. Vernieuwd schrijnwerk met kleine roedeverdeling in de bovenlichten naar oud model.

• Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/01871.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia