Villa Au Gai Soleil

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Au Gai Soleil

Beschrijving

Art-decogetinte cottage, naar verluidt van 1927, gelegen te midden van omhaagde tuin. Witbeschilderde baksteenbouw van één bouwlaag, met overhoekse muizentand als puilijst waarboven gebruik van simili. Pannen bedaking met wolfseinden, vernieuwde dakvensters. Voorts, overhoekse steunberen. Verdiepte deurtravee met bewaarde, deels beglaasde rondboogdeur, bordes afgesloten door ijzeren hekje. Uitbouw met bovengelegen terras voorzien van buisleuning ten noordwesten. Licht getoogde muuropeningen waarin vernieuwde ramen, luiken. Vrijstaande garage in aansluitende bouwtrant.

Bron: DELEPIERE A., DEVOOGHT K., GILTÉ S. & VANNESTE P. 2011: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Bredene, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL50, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien