Huis en café

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huis en café

Beschrijving

Huis en café "Boldershof", volgens bouwaanvraag van 1935 opgericht in opdracht van J. Walrave naar de ontwerpplannen van architect Benjamin Vervaet (Laarne). In oorsprong tweewoonst met herberg van de brouwerij Walrave te Laarne.

Eénlaagse woning van drie traveeën (links) en herberg met woning van vier traveeën (rechts). Baksteenbouw onder een pseudo-mansardedak bedekt met kunstleien. De twee traveeën rechts zijn hoger opgetrokken tot een geknikte puntgevel met bekronend driehoekig zoldervenster. Over de rechthoekige muuropeningen doorgetrokken banden van strekse lagen donkerder rode baksteen. Vernieuwd houtwerk, vernieuwde dakkapellen.

• Gemeentearchief Laarne, Laarne voor fusie, 874.1, Bouwvergunningen 1934-1937.

Auteurs: Verbeeck, Mieke