• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpshuis

Beschrijving

Ruim alleenstaand dorpshuis opvallend gelegen in hoek van straatbocht. Gekasseide oprit rechts opzij met breed ijzeren tuinhek aan opvallende, bepleisterde en gewitte, gemetste vierkante hekpijlers met bolbekroning.

Kleine hardstenen gevelsteen in de achtergevel rechts van de achterdeur met opschrift F.B. 1890, verwijzend naar het bouwjaar van de woning en de bouwheer Felix Bertrand (negociant, volgens registratie in kadasterarchief van 1891). Gewit bakstenen breedhuis van één bouwlaag en vijf traveeën onder zadeldak (nieuwe pannen). Voorgevel met symmetrische dubbelhuisopstand, voorzien van cementering met schijnvoegen. Centrale steekboogdeur in markerende rechthoekige hardstenen omlijsting met neuten, imposten en afdekkende kroonlijst, voorafgegaan door stoep (3 treden). Vensteromlijstingen met diamantkopsluitsteen. Houtwerk vernieuwd behalve in de rondbogige zoldervensters in beide zijpuntgevels. Aangepast interieur.

Bijhorende tuin grotendeels verkaveld en vandaag met eerder storende bijgebouwen op het achtererf.

Auteurs: Verbeeck, Mieke