Twee gekoppelde dorpswoningen

Beschrijving

Twee gekoppelde lage dorpshuisjes met rechts zijdelings aanpalende schuur. Volgens het kadasterarchief in 1851-1852 opgericht als één woning door Fern. Jacques Vallaeys uit Tielt en in 1906 opgesplitst in twee huizen. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken (nieuwe pannen bij schuur, later toegevoegd dakvenster bij woning). Eénlaagse woningen van drie en vier traveeën. Bepleisterde straatgevel met rechthoekige openingen en jonger houtwerk, nummer 37 met schuiframen met gekleurd glas. Aanpalende schuur met poort aan straatkant en rondboogvormig laadluik in zijgevel. Rechts van de schuur, erftoegang met ijzeren toegangshek.

Auteurs: Verbeeck, Mieke