Onze-Lieve-Vrouw Moeder van Smarten

Beschrijving

Beeld van Onze-Lieve-Vrouw Moeder van Smarten met smeedijzeren lichtarm en lantaarn, in 2005 herplaatst in een rondboognis, geïntegreerd in een nieuwbouw. Het gepolychromeerde natuurstenen beeld, naar verluidt afkomstig van de wijkpomp, werd midden jaren 1850 gevonden bij graafwerken in de buurt. Beeldhouwer Goemans, vervolledigde het beschadigde beeld, en maakte ook een nieuwe globevormige sokkel met slang en engelenhoofdjes. Het geheel werd in 1859 opgesteld in een nis geïntegreerd in de gevel van een 19de-eeuws gebouw. Dit laatste werd in 2004 gesloopt, waarna Jeroen Boel beeld en sokkel restaureerde.