Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis van drie traveeën, een souterrain, drie bouwlagen en een mezzanine, onder een pannen zadeldak, uit het derde kwart van de 19de eeuw. De bepleisterde en beschilderde lijstgevel rust op een hoge hardstenen plint met twee rechthoekige souterrainvensters. Horizontaal geleed door cordonvormende lekdrempels, beantwoordt de opstand aan een regelmatig ordonnantieschema. Register van rondboogopeningen in vlakke omlijsting met sluitsteen op de begane grond, de deur met waaier. Rechthoekige bovenvensters met afgeronde bovenhoeken in geriemde omlijsting, op de eerste verdieping geaccentueerd door sluitstenen, op de tweede door lekdrempels op consoles. Klassiek hoofdgestel met gelede architraaf, mezzanine en houten kroon- en tandlijst op gekoppelde consoles.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine