Directeurswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Directeurswoning

Beschrijving

Naar verluidt opgericht in 1907 als woning voor de toenmalige directeur van V.M., J. Bellefroid, directeur van 1889 tot 1935. Op het kadaster geregistreerd in 1909 op een voorheen onbebouwd perceel.

Neoclassicistisch getint landhuis van twee bouwlagen onder gecombineerd schilddak (hoofdnok loodrecht op straat, leien) met gevarieerde dakkapellen. Centraal gedeelte van vijf à vier traveeën met overluifelde begane grond, aan weerszij geflankeerd door risalieten van twee traveeën met op de begane grond rechthoekige uitspringende erkers met bekronende balustrades. Voorts rechthoekige vensters in geprofileerde omlijstingen met oren en sluitsteen. Omlopende houten kroonlijst.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Balen, schetsen 1909/83.