Eengezinswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eengezinswoning

Beschrijving

Vrijstaande eengezinswoning met omhaagd, beboomd voortuintje, ingetekend op het kadaster in 1927. Baksteenbouw van vier traveeën en twee bouwlagen onder gecombineerde, ten dele afgewolfde zadeldaken (nok parallel aan en loodrecht op straat, mechanische pannen).

Karakteristieke afwisseling van lijstgevel en vooruitspringende puntgevel, laatstgenoemde met verdiepte deurtravee links. Decoratieve verwerking van donkere baksteen voor muurvlechtingen, plint en ten dele voor de omlijstingen in combinatie met hardsteen. Gevarieerde muuropeningen, waaronder diverse oculi en een segmentboogpoort; voorts rechthoekige openingen onder houten latei. Rechter zijgevel met uitgewerkte schoorsteenaanzetten.

Ertegenover gelegen elektriciteitscabine uit dezelfde periode.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Mol, schetsen 1927/34.