Eengezinswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eengezinswoningen

Beschrijving

Vrijstaande, per twee gekoppelde eengezinswoningen, opgetrokken voor het hogere personeel van Glaverbel, ingetekend op het kadaster in 1923. Uitzicht aansluitend bij de andere woningen van de wijk.

Witgeschilderde baksteenbouw, ten dele beraapt, op rechthoekige plattegrond; twee haaks in elkaar gewerkte volumes met lijstgevels tussen zijpuntgevels, één à twee bouwlagen onder eveneens haaks in elkaar gewerkte zadeldaken (mechanische pannen). Rechthoekige vensters, ten dele beluikt, met vernieuwd houtwerk. Rondboogdeuren in vlakke omlijsting met sluitsteen en imposten. Omhaagde, omringende tuinen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Mol, schetsen 1923/17.