Onderwijzerswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onderwijzerswoning

Beschrijving

Vrijstaand burgerhuis, opgetrokken als woning voor een onderwijzer, met neotraditionele reminiscenties, onder meer bepleisterde speklagen, waarvoor bouwaanvraag van 1932. Gelegen te midden van omhaagde tuin.

Enkelhuis met combinatie van lijst- en uitspringende tuitgevel links, opgetrokken uit baksteen, twee traveeën en twee bouwlagen onder gecombineerde bedaking (mechanische pannen). Driezijdige erker op de begane grond. Rechthoekige vensters op arduinen lekdrempels, ten dele gemarkeerd door geometrische versieringen van gesinterde baksteen in het boogveld; rechthoekige deur.

• Archief Technische Dienst Mol, 1.778.511, Bouwaanvragen, 1932.