Kapel Onze-Lieve-Vrouw in Nood

Beschrijving

Veldkapel met oudste vermelding opklimmend tot 1511. Ten gevolge van een verkeersongeval vernield in 1971 en met hergebruik van materiaal heropgebouwd in 1975. Typische inplanting op de kruising van twee wegen.

Bakstenen constructie op rechthoekige plattegrond onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Tuitgevels voor- en achteraan met aandak, schouderstukken en muurvlechtingen. Eenvoudig segmentboogdeurtje. Bepleisterd interieur. De oorspronkelijke, eikenhouten piëta met jaartal 1511 op de achterzijde werd overgebracht naar het torenmuseum; in de kapel bevindt zich heden een kopie.

Op het pleintje ervoor: bakstenen sokkel met beeld "Ezelsstaart", gesigneerd R. Minnen, 1993.

• KINNAER A., De kapellen van Mol, Mol, 1983, 2a-2b.