Gemeenteschool met onderwijzerswoning

Beschrijving

Voormalige gemeenteschool (oorspronkelijk slechts één klas) met bijhorende onderwijzerswoning, van 1888 naar ontwerp van de provinciale bouwmeester P.J. Taeymans van 1887, vanaf 1926 kleuterschool voor het vrij onderwijs, heden vrije basisschool "Salus Nostra".

Voormalige onderwijzerswoning als breedhuis met bakstenen lijstgevel; vier traveeën en oorspronkelijk één, naderhand verhoogd tot twee bouwlagen, zie bouwnaad en verschil in materiaal, onder tentdak (mechanische pannen). Licht getoogde vensters, beluikt op de begane grond, met bewaard houtwerk, arduinen lekdrempels. Dito deur. Omlopende baksteenfries en houten kroonlijst op klossen.

Aansluitende haakse schoolvleugel met aangepaste muuropeningen onder zadeldak.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Scholen, plannen 23, Mol-Achterbos, dossier 2.