Café Oud Antwerpen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café Oud Antwerpen

Beschrijving

Voorheen café "Oud Antwerpen", zie geschilderd gevelopschrift. Met schijnvoegen gecementeerd en beschilderd hoekpand met dubbelhuisopstand van drie à twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op straat, pannen), waarvoor bouwaanvraag van 1894 naar ontwerp van E. Claeysoone "Conducteur des Ponts & Chaussées"; de vergunning werd aangevraagd door G. Helsen-Van Eynde, handelaar in tarwebloem, granen, bouwmaterialen... Aansluitend bedrijfsgebouw in de Corbiestraat mogelijk opgericht in functie van deze handel.

Topgevel gemarkeerd door sierankers, schouderstukken en aandak. Steekbogige muuropeningen, op de begane grond onder arduinen druiplijst. Zijgevel van vier traveeën met aansluitend, lager bedrijfsgedeelte van drie traveeën en één bouwlaag, gekarakteriseerd door lange ankers en een centraal laadluik. Aansluitende nummers 104-106 in de Corbiestraat met gelijkaardig uitzicht.

• Gemeentelijke Archief Molse Kamer voor Heemkunde, 1.778.511, Bouwaanvragen, 1891-1900.