Neotraditioneel complex

Beschrijving

Vrijstaand, neotraditioneel getint complex van twee + vier traveeën en twee bouwlagen onder gecombineerde zadeldaken (kunstleien), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, naar verluidt van 1905, zie ook kadasterschetsen van 1906. Achtereenvolgens onder meer gendarmerie, brandweer, vredegerecht en tekenschool.

Baksteenbouw met knipvoegen op arduinen plint, bestaande uit een combinatie van links tuitgevel en rechts lijstgevel; ensemble verlevendigd door beschilderde, ten dele omlopende muurbanden en sierankers.

Gevarieerde boogvormige muuropeningen, uitgespaard in gevelhoge, getoogde en verdiepte muurvlakken. Deurtravee in risaliet. Deels gecementeerde rechter zijgevel, linker zijgevel met rechthoekige vensters onder ijzeren I-latei.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Mol, schetsen, 1906/42.