Parochiekerk Sint-Jozef

Beschrijving

Parochiekerk van de wijk Weversberg, van oudsher een volkse wijk die in 1963 een zelfstandige parochie werd. Kerk naar ontwerp van L. Jansen en R. Schiltz, eerstesteenlegging in 1968, ingewijd in 1969.

Gesloten, kubistisch volume van betonblokken omgeven door linden. Lijstgevels met aan de zijde van de Neerstraat voorstaande muur met kruismotief als referentie aan een toren, zijgevels gemarkeerd door steunberen. Verlichting via schuin oplopende bovenlichten aan weerszijden van het dak.

In de kerk: 16-eeuwse beelden van Sint-Rochus en Sint-Ambrosius afkomstig uit de kapel van de Olmsebaan.

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n5, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde