Onze-Lieve-Vrouw met kind

Beschrijving

Onze-Lieve-Vrouw met kind, te dateren in de tweede helft van de 18de of de eerste helft van de 19de eeuw, voor het eerst vermeld in 1855. Gerestaureerd in 2007 door Markus Oudejans. De staande Madonna, gekleed in een zwaar gedrapeerde mantel, draagt het zegenend kind Jezus met rijksappel op de linkerarm en heeft een scepter in de rechterhand. Wit geschilderd, met verguldsel opgehoogd natuurstenen beeld, geplaatst op een grijs geschilderde, rechthoekige console met vergulde stralende zon, tegen een blauw geschilderde achtergrond met vergulde bies. Het geheel wordt beschermd door een koepelvormig baldakijn uit tweekleurig koper, met sterrenring en lambrekijn; smeedijzeren lichtarm met lantaarn.