erfgoedobject

Woning Kerstens

bouwkundig element
ID
52483
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/52483

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Kerstens
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Woning Kerstens naar ontwerp van P. Neefs van 1964, woonhuis met concentrisch grondplan als variante op de eigen woning van de architect (zie Oud-Turnhout).

Dwars op het perceel gelegen octogonaal volume van één bouwlaag onder plat dak met aangebouwde garage aan zuidzijde. Alternerende opengewerkte en gesloten, witgeschilderde gevels van baksteen en beton. Centraal vierkant met natte cel (keuken, badkamer en toilet) verlicht door koepels, omgevende circulatiegang en in het noordelijk deel van de ruimte twee grote en twee kleine kamers. Aan andere zijde zithoek grenzend aan de garage en door wanden van twee meter hoog gescheiden van de flankerende inkom en eethoek. Rechthoekige vensters met door het concentrische grondplan uitzicht naar alle richtingen. Deels omhaagde tuin.

  • DE KOONING M., Paul Neefs, in Vlees en Beton, Laat-XXe-eeuws Genootschap, afl. 19-20, 1992, p. 54.
  • DE SADELEER S. en DE BONT Y., Paul Neefs, woningen 1958-1983, Tentoonstellingscataloog, Turnhout, 1998, p. 20-21.

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n5, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Woning Kerstens [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/52483 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.