Landhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Landhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Gooreind

Beschrijving

Alleenstaand landhuis in omliggend park. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien), in neotraditionele stijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, volgens de literatuur in 1903-1904 opgericht door Louis Lekeu, advocaat bij de balie in Brussel, op het kadaster geregistreerd in 1908.

Combinatie van verspringende lijst- en trapgevels gemarkeerd door segmentbogige en rondbogige friezen en gecementeerde steigergaten. Voorgevel met gevelhoge korfboognissen en hoger opgaande getrapte, centrale travee met overluifeld bordes onder balkon. Rechthoekige en korfboogvormige vensters.

Aanhorigheden ten zuidoosten: witgeschilderd bakhuisje met zijtrapgevels onder zadeldak (Vlaamse pannen), rechthoekige deur met houten latei en blind rondboogvenster; voorts witgeschilderd bakstenen gebouw van twee traveeën onder zadeldak (mechanische pannen), steekboogvensters en rechthoekige poorten.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Geel, schetsen 1908/18.
  • S.N., Goeden dag uit Gheel, 1901-2001, Geel, 2001, p. 130.